Funktioner i utvärderingsredigeraren

Den här artikeln beskriver hur du kan ändra och redigera i en utvärdering. I utvärderingsredigeraren kan du lägga till, ta bort eller ändra element i din utvärdering så den blir anpassad efter ditt användningsområde. I denna artikeln går vi igenom de olika funktioner som finns för att bygga en utvärdering i Knowly. 


När du skapar en utvärdering möts du av skärmen nedan. Du hittar alla element du har att välja mellan i menyn till höger, "Lägg till ny..". 

Utöver att skapa din utvärdering och lägga till dess frågor kan du redigera slutskärmen en deltagare möts av när utvärderingen är färdig. När du vill redigera slutskärmen går du till menyn åt vänster. 

Lägg till ny... 

Fritext

Här kan du ställa en öppen fråga med fritext och låta deltagaren svara med egna ord i svarsfältet. När du lägger till fritext skriver du in dina fråga direkt i mittsektionen. Klicka på den gråa texten "Lägg till fråga". Ute till höger kan du även ändra den beskrivande texten som står i svarsfältet för deltagaren. Om inget ändras står det "Skriv ditt svar här...". Genom att göra frågan obligatorisk kommer inte deltagaren kunna gå vidare om inget är ifyllt i svarsfältet. 

Skala

För att använda dig av en skalanpassad fråga exempelvis "Vad tyckte du om upplägget på kursen?" välj skala.
Skriv in frågan direkt i mittsektionen precis som fritext-alternativet. Ute till höger kan du välja hur många steg som skall finnas med i skalan. Skriv också i titlarna för att göra det tydligt för deltagaren ex. "1=Inte alls bra 10=mycket bra".

NPS (Net Promoter Score

NPS är ett värdefullt verktyg för att upptäcka vad deltagarna tycker om utbildningen och vad programmet kan göra för att bli bättre. NPS-värdet ger dig kvantitativ data som indikerar hur deltagarna upplever utbildningsprogrammet. NPS (Net Promoter Score) beräknas på ett sätt som kräver att skalan har tio steg. Läs mer här om hur Knowly beräknar NPS 

Flervalsfråga 

En flervalsfråga kan vara utformad att ge deltagarna ett alternativ att välja på, eller flera. Exempelvis "Vilka ämnen vill du att vi tar upp i våra nästa träffar?". Alternativen ändrar du till höger när du lagt till din flervalsfråga, här hittar du också "Välj en" och "välj flera". Det är även till höger du lägger till alternativ i text och gör frågan obligatorisk. 

Textstycke 

Ett textstycke är enbart text som läggs till för att exempelvis beskriva något eller informera deltagaren.