Grunderna kring chefsinvolvering

Chefer är en central del i allt förändringsarbete varför de också spelar en central roll i Knowly. Om du vill arbeta med chefsinvolvering i din utbildningsinsats kan du enkelt komplettera din lärresa genom att bygga ett separat spår för chefer som kan innehåll precis samma typ av aktiviteter som till deltagarna.


I filmen nedan får du en kort introduktion till hur du lägger till aktiviteter riktade mot chefer i en existerande lärresa.

Bra att veta

Personer med rollen "chef" i Knowly kommer att kunna se allt material som skickas, dvs alla aktiviteter som skickats till deltagare. En chef kan enbart se svar och framsteg för de deltagare som är knutna till den specifika chefen.  Deltagare ser aldrig chefernas aktiviteter och framsteg.

Hur du enkelt kommer igång med chefsinvolvering

Två aktiviteter för att komma igång med chefsinvolvering

Mikroträning som förklarar chefens roll och vad utbildningen innehåller

Liknande den välkomst-aktiviteten du skickar till dina deltagarna, kan du också skicka en till cheferna. Här kan ge dem en kort introduktion till utbildningen, förklara hur viktiga de är och kanske ge dem lite tips på några konkreta aktiviteter de kan göra för att stötta sina medarbetare under resans gång. 


Direktmeddelande som informerar om att medarbetaren snart ska på sin utbildningsträff

Att skicka en vänlig påminnelse om att det imorgon är dags för medarbetaren att delta på ett utbildningstillfälle kan räcka en en lång väg. Om du vill kan du också skicka med en uppmaning till chefen om att önska sin medarbetare lycka till. 


Hur ser chefens upplevelse ut?

När du lägger till chefer, kommer de att få ett eget hem i Knowly. De kommer precis som deltagarna åt hemmet via länkar i de utskick som skickas till cheferna. 


I hemmet kan de se sin egna samt sin medarbetares lärresa. De har även en flik som heter "medarbetare", där de kan följa sina medarbetares framsteg längs resans gång. 


Kika gärna på filmen nedan för att ta del av chefens upplevelse.