Hur du sätter upp roller i Knowly

Vi har skapat roller och olika behörigheter i Knowly för att du ska kunna samarbeta och jobba med lärresor i olika nivåer i er organisation. När du bjuder in en person till din organisation har du möjligheten att ge den rätt behörighet och roll. Rollen går i efterhand att ändra. 

I den här artikeln kommer vi förklara hur du sätter upp roller i Knowly. 

Om du undrar över vilka roller som finns och dess behörighet, läs gärna den här artikeln först. Vill du ha tips på användningsområde för roller, läs denna artikeln. 

För att bjuda in en ny person börja med att gå till ditt namn i övre högra hörnet och välj Team-medlemmar. 


Här syns alla medlemmar i ditt team och deras roll. Om du har behörighet syns även knappen "Lägg till team-medlemmar". Klicka här om du vill lägga till en ny team-medlem. 

Här behöver du lägga till personen med namn, telefonnummer och mailadress. Sedan väljer du den rollen som personen ska få. 

Du kan också välja att lägga till ett meddelande som till exempel förklarar för mottagaren varför denne blivit inbjudan. När du är klar väljer du att skicka inbjudan och då kommer ett mail att skickas. 

Personen som blivit inbjuden kommer sedan att få en länk via mail som leder in till Knowly, där ska denna skapa ett lösenord.

Om du bjuder in en person som team-gäst

En person som är gäst kommer, till att börja med, enbart kunna se er organisation utan lärresor. När personen får sin inbjudan behöver denna, precis som för alla roller, klicka på länken i mailet och skapa ett lösenord. Först efter det kan du välja att tilldela personen gäst-behörighet för utvalda lärresor. 

Gå till den lärresa där du vill lägga till en gäst, välj inställningar och hantera behörigheter. Här kan du dels hantera vilka som ska se lärresan under fliken "Mina lärresor" och samtidigt välja att bjuda in en gäst att få tillgång till lärresan. 

När du valt att lägga till en gäst kan du dessutom välja att dens behörighet på själva lärresan. Den kan antingen vara begränsad eller full tillgång.