Hur du skapar gruppmöten

Vad kul att du vill skapa ett gruppmöte för deltagare i din lärresa! Innan du skapar ditt första gruppmöte rekommenderar vi dig att läsa artikeln Att tänka på innan du skapar gruppmöte


1. När du ska lägga till ett gruppmöte till din lärresa börjar du med att lägga till aktiviteten "Gruppmöte". Välj ett namn på gruppmötet (detta går att ändra i efterhand) och spara aktiviteten. 

2. När du sedan går in i aktiviteten gruppmöten har du som admin en to-do lista i vänstra menyn. Du når den första aktiviteten "Läs mötesdetaljerna" genom att klicka på nedåt-pilen under "Att-göra-lista för mötesdeltagare". 

3. Påbörja beskrivningen av mötet - vad är det deltagarna ska göra? Hur långt möte förväntas de boka? Var gärna så tydlig som möjligt i dina instruktioner för att ge deltagarna bra förutsättningar för att komma igång. Bifoga en fil om du till exempel vill att deltagarna ska ha instruktioner att luta sig mot under mötets gång, eller om de ska läsa något i förberedande syfte inför mötet. Vill du ha tips på konkreta gruppmötes-beskrivningar du kan använda? Läs då artikeln 4 exempel på gruppmöten

4. Själva mötet mellan deltagarna bokar de själva i respektive grupp, men du som administratör för lärresan kan välja att ge deltagarna en deadline att förhålla sig till. 

Relativ till inbjudningsdatum -  Här väljer du antal dagar efter att inbjudan skickats ut då mötet ska vara bokat

Specifikt datum - Gruppen ska ha bokat mötet innan ett specifikt datum

Ingen deadline/bestäm senare - Gruppen har ingen deadline 

5. Nästa steg är att lägga till eventuella förberedelseuppgifter till deltagarna. Här kan du tex referera till filer du tidigare lagt till som deltagare bör ha läst innan mötet.

6. Nu är gruppmötet skapat - bra jobbat! Här kan du läsa mer om hur du skapar grupper.